Gorana Radetić

Alt Text

Životopis

Zovem se Gorana Radetić. Rođena sam 1977. u Zagrebu. Diplomirala sam na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu na usmjerenju kineziterapije. Kao studentica sam otkrila da me na fakultetu više privlači pokret u službi zdravlja, nego sportski rezultati i natjecanja, tako da je moj put osobnog rasta krenuo s ulogom voditeljice rekreacijskih programa poput aerobica, workouta i sl. U to doba sudjelovala sam na brojnim Reebok Body Art konvencijama, seminarima Bodybuilding saveza RH i dr. Ubrzo nakon toga sam se upoznala s hatha jogom i zaljubila se u nj. Tada sam prošla kroz 8 stupnjeva (2god ) Joge u svakodnevnom životu i sudjelovala na instruktorskim seminarima u razdoblju od 2 godine. U istom tom periodu sam sudjelovala na dvadesetak radionica makrobiotičkog kuhanja te radionicama biodinamičkog uzgoja voća i povrća na imanju Zrno pod vodstvom Zlate Nanić , te nekoliko radionica u Makronovi. Još kao trudnica upisala sam Snowlion školu – četverogodišnji studij integrativno psiho spiritualne terapije i dvogodišnji napredni trening razvoja i integracije osobne moći, liderstva i seksualnisti pri Centru za integrativni razvoj. Udala sam se, te postala majka djevojčice Gea Alegre.

U tom razdoblju sam pohađala i ljetne plesne intenzive pod vodstvom Lasla Pintera i Enese Mahić (voditeljica plesa 5Ritmova), te seminare bioenergetike voditelja A. Lowena i Heinera Steckela ( Alexendar Lowen fundation, Hinesburg, USA. Kroz ovu edukaciju sam prepoznala svoju dharmu i shvatila da je moj poziv da radim terapije i predavanja vezana za emocionalni osobni razvoj, pa nastavljam edukacije u tom smjeru i počinjem raditi kao tjelesno orijentirani integrativni terapeut i asistent predavač na Cir-u.

U svrhu usavršavanja upisala sam CIL-trogodišnji trening – studij kliničke psihologije i duhovnosti pod vodstvom Alexis Johnsona, Ph. D. i Judith Sarah Schmidt, Ph.D. i nakon završetka tog treninga još jednom postajem mama malenom Arnu. Tada sam se odvojila od Cir-a i zajedno sa mužem i kolegicom pokrećem Školu osobnog razvoja-škola namijenjena onima koji žele razvijati svoju svjesnost. S obzirom da moj posao psihoterapeuta zahtjeva neprestano usavršavanje na tom polju upisujem i završavam Geštalt edukaciju za psihoterapeute prema GPTIM programu s mentoricama Lidijom Pecotić, Ph.D. ATSM, GPTI London ECP i Margaretom Mesić, univ.spec.,klinička psihologinja i certificirana gestalt supervizorica, te supervizoricom Ivanom Vidaković, psihologinja i certificirana gestalt supervizorica. Odmah poslije završavanja 4 godine bazičnog i naprednog modula Gestalt edukacije za terapeute u Zadru prijavljujem se za Master in Gestalt Psychotherapy (128 ECTS) pri European Accredited Psychotherapy Training Institute – Gestalt Psychotherapy Training Institute Malta (EAPTI- GPTIM), ali još čekam da program započne, pa krećem dalje u usavršavanje:)

Ostale radionice:
The Alchemiste Path Shamanic Medicine Training- level 1
Reiki 1 stupanj
Phillis Christal – radionica “ Kidanje veza“
Art of living – radionica sudarshan kriye
Aerial yoga trainer- radionica lebdeće joge
Radionica:  Shankpraksalan kriya čišćenje, Vivekpuri ( Tin Pavlin )
Radionica: „Osnove meditacije “
Radionice:  „Osnove Ayurvede“,  „ Dan ljekovitog bilja“, „ Ayurvedska ljepota“ Tanja
Kraljić Strgačić
Trening za joga trenere i učitelje meditacije u školi za joga trenere „Joga centar Sombor“
Radionica preporađanja
10tak radionica Obiteljskih sistemskih konstalacija pod vodstvom Svjetlane Bukovac, Marije
Nuić i Lidije Pecotić
Radionica“ Pružanje psihološke podrške trans, inter i rodno varijantnim osobama“ u
organizaciji Trans Aid-a
Radionica „ Lika“  ISCON, Hrvatska
Tečaj vipassana meditacija sa Ađahn Abhinandom

Trenutno radim u Centar Osobne Moći d.o.o.
Kao učiteljica joge i terapeut za unapređenje tjelesnog, emocionalnog i mentalnog zdravlja, a aktivni sam član i udruge Intuita-udruga za cjeloviti razvoj čovjeka i promicanje zdravije kulture življenja.