Arhiva radionica


U sklopu Centra osobne moći nudimo novi program za najmlađi uzrast. Program „Igrom do učenja“ provodi se kroz radionice za predškolski uzrast (djeca od 5 i 6 godina starosti).
Radionice će se održavati jednom tjedno u trajanju od 120 minuta. U svakoj radionici isprepliću se različite vježbe za poticanje čitanja, računanja, pisanja, logičkog zaključivanja, bogaćenja rječnika, održavanja koncentracije i pažnje, razne motoričke, likovne i glazbene aktivnosti za poticanje samopouzdanja, razvijanja pozitivnih odnosa s vršnjacima, prihvaćanja različitosti. Sve aktivnosti su bazirane na igri kako bi se djeca što lakše prilagodila i prihvatila zadatke, a pod stručnim vodstvom rehabilitatora i praktičara terapije igrom. U svim aktivnostima naglasak je na emocionalnom razvoju i funkcioniranju, osvještavanju emocija i kreiranju načina na koji se s njima nositi.
Radionice su namijenjene svoj djeci čiji roditelji žele potaknuti i podržati njihov sveobuhvatni razvoj, a posebice djeci koja ne mogu dugo održati pažnju na jednoj aktivnosti, koja imaju teškoće izražavanja, povlače se ili se žele jako istaknuti, ne vole primiti bojicu ili olovku u ruku, doimaju se nespretnima, koja nemirno spavaju, jedu samo određenu vrstu hrane ili koja su doživjela stresne promjene u bližoj okolini.
Tijekom provedbe radionica roditelji će moći dogovoriti razgovor u obliku savjetovanja o temama škole, odgoja, odnosa s djecom, očekivanjima od sebe i/ili djeteta, ponašanjima djece koja ne razumiju ili se ne mogu s njima nositi, traumatskim događajima u obitelji, promjenama na koje dijete reagira i slično. Razgovori su strogo povjerljivi i u skladu s etičkim kodeksom struke.
Cijena: 200 kn mjesečno za 4 -5 radionica u trajanju od 120 minuta.
Savjetovanje za roditelje se naplaćuje posebno. Jedan sat iznosi 120 kn, a organizira se po potrebi.
O voditeljici radionica:
Martina Matejaš Jurković diplomirala je na Edukacijsko – rehabilitacijskom fakultetu, smjer rehabilitacija. Do 2011. radi u Centru za autizam Zagreb, a od kraja 2011. u Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ Križevci kao stručni suradnik rehabilitator. Dodatno se školuje za geštalt psihoterapeuta i trenutno priprema diplomski rad iz tog područja djelovanja. Kao užu specijalizaciju djelovanja u psihoterapiji završava edukaciju za terapeuta igrom namijenjenu djeci i mladima. Voditeljica je odjela za odgoj i obrazovanje udruge Glas mladih Križevci, gdje je vodila projekt „Sretna djeca“ namijenjen predškolskoj i školskoj populaciji, a financiran na lokalnoj, županijskoj i europskoj razini. Kroz projekt je osmislila 30 – tak radionica za poticanje različitih razvojnih područja kod djece, a kroz četiri godine provela oko 120 radionica. Ljubiteljica je životinja, prirode, glazbe te pravljenja kolača.

DVORANA YOGA HOME

4.11.2017. OD 9:00 – 17:30 h.

Acro yoga je posebna vrsta tjelovježbe jer spaja jogijsku smirenost i vatru koju stvaraju akrobacije. Osebujna je jer nema natjecanja, samo puno zajedničkog rada, povjerenja i pomaganja da bi tijelo, u suradnji s partnerom, doveli do novih položaja i visina. Okusite magiju acro yoge i prakse koja vas kroz igru i konekciju vodi do čistog zadovoljstva!

Program:

1. dio Osnove acro joge 9.00-12.00 U ovom ćemo dijelu učiti o konekciji, povjerenju, pravilnim posturama tijela za partnerske akrobacije, ulogama baze i letača, proći ćemo osnovne načine partnerskih zagrijavanja kroz igru i osnovne položaje koji su preduvjet za stvaranje flowa u acroyogi.

2. dio Up, up and away! 14.00-17.30 Drugi je dio posvećen ulascima u položaje, inverzijama i tranzicijama iz jednog položaja u drugi s naglaskom na malo naprednije varijante poput elemenata Star, Ninja, F2H. Ukoliko bude dovoljno zainteresiranih, radit će se upoznavanje s “vešmašinama” koje su karakteristične za acroyogu.

Early bird cijena (do 22.10.): 200kn jedna radionica, 300kn cijeli dan.

Late bird cijena (nakon 22.10): 250kn jedna radionica, 400kn cijeli dan

Dora Sandić, rođena 1990. godine, iz Vrbovca. Prvostupnica ekonomije u turizmu. Jogom se počinjem baviti 1999. godine iz zdravstvenih razloga, a kroz edukacije produbljujem vlastitu praksu. 2009. pokrećem grupna vježbanja joge u Vrbovcu u sklopu udruge Feniks. 2014. završavam obuku za multistyle yoga učitelja u Gaia Yoga školi odobrenu od Yoga Alliance, kod učitelja Sandre Đidare Bianco i Toma Richtera. Svoj studio za jogu i pilates, Industrija pokreta, otvaram 2015. u Vrbovcu gdje držim satove vinyase, ashtange, prenatal joge i joge za mame i bebe. S acro yogom se susrećem 2011. i od tad sam prošla edukacije i radionice kod Eve Borovinsky, Danielea Meijersa, Yohanna Guicharda, Barta Vennea, Elia Bloxa i Dylana Wernera.

Mirjana Bekavac, rođena 1984 god., živim u Vrbovcu. Prvostupnica sam fizioterapije, 2014. završila sam obuku za Stott Pilates trenera u Body and Mind školi u Zagrebu kod učiteljice Mirele Anić, 2016. školu za joga trenera i aerial joga trenera u Somboru odobrenu od Yoga Alliance. Acro jogom se bavim od 2012. u udruzi Feniks. Dodatne edukacije prošla sam kod Daniela Meijersa, Barta Vennea, Eve Borovinsky, Toma Richtera i Dylana Wernera. Od 2016. zaposlena sam u Industriji pokreta kao učitelj joge i pilatesa, ali i fizioterapeut na satovima medicinske gimnastike.


Dvorana Olimp, subota, 23.09.2017. od 18, 00 do 19,15 sati
Nakon ljetnje stanke nastavljamo sa radionicama disanja, opuštanja, meditacije, laganim vježbama istezanja. Program je prilagođen svim polaznicima bez obzira na fizičku kondiciju, godine i zdravstveno stanje.
Učimo se fizički opustiti i prepustiti, biti „ovdje i sada“, umiriti svoj nemirni um, razvijati i njegovati osjećaj relaksiranosti i unutrašnjeg mira. Učimo ponovno probudti vjeru u prirodne iscjeljujuće procese u nama uz osjećaj lakoće, mira i snage cijelog bića.
Na radioncu ponesite jastučiće, dekice, obucite odjeću u kojo ćete se osjećati ugodno i slobodno se kretati. Prostirke možete ponijeti, ili koristiti naše.
Prijave nisu potrebne. Voditeljica radionice je Jasna Halter, joga učiteljica.
Cijena radionice: donacija po želji (preporučena donacija 20 kn) .
Vidimo se !

10. i 11. lipnja 2017. od 9:00 – 18:00h
Edukacija KT1 i KT2 razine.
Predavač: Dalibor Kiseljak, CKTI
Uvjet pohađanja Kinesio Taping edukacije je odgovarajuće predznanje koje se potvrđuje preslikom licence za samostalan rad, diplome (trogodišnji studiji) ili potvrdom o odslušanim i položenim ispitima Anatomija i Fiziologija (petogodišnji i šestogodišnji integrirani studiji).
Cijena tečaja: 2.950,00 kn (u cijenu uključeno: potrošni materijal, promo materijali i ručak).
Uplate se vrše: prema predračunu nakon zahtjeva za prijavom.
Prijave se vrše na mail: perica.vrdoljak@ottobock.hr.
Zadnji datum za prijavu: 02.06.2017.

Kinesio Taping Metoda je dizajnirana kako bi stimulirala prirodni proces ozdravljenja tijela, te omogućila potporu i stabilnost mišićima i zglobovima, bez ograničavanja tjelesnog raspona pokreta.


28-29. listopada 2017. 09:00-16:00h
INSTRUKTOR:
Dragan Dimitrijević, viši fizioterapeut, CKTI od 2008, Shiatsu praktičar, Yumeiho terapeut , KMT instruktor, MFR praktičar i predavač, Thera-band gold level instruktor.

U cijenu uključeno: voda, sokovi, grickalice. U cijenu nije uključen ručak.
Kako bi osigurali svoje mjesto potrebno je uplatiti 500 kn unaprijed, a ostatak od 1500kn je moguće platiti na tečaju u gotovini.

TKO MOŽE PRISUSTVOVATI TEČAJU?
Fizioterapeuti, kondicioni i sportski treneri, fitness treneri, shiatsu praktičari, fizijatri, yumeiho terapeuti

O TEČAJU:
Na tečaju se u 2 dana prolaze tri razine Thera-band akademije (žuti, crveni i zeleni). Tečaj uključuje teoretski i praktični dio.
Nakon odslušanih predavanja, polaznici tečaja će polagati teorijski i praktični test, te ukoliko imaju više od 80% točnih odgovora, dobivaju certifikat o uspješno položenom Theraband tečaju. U suprotnom dobivaju certifikat da su prisustvovali edukaciji, te imaju mogućnost naknadno polagati test.

PREPORUKA POLAZNICIMA:
Ponoviti pojmove – moment inercije, veće mišićne skupine – njihovo djelovanje kroz koncentričnu i ekscentričnu kontrakciju, krak poluge, upadni kut i efekt na vrijednost okretnog momenta inercije.

Kad jednom čuješ poruku svog Anđela čuvara i osjetiš koliko se tada ispuni tvoja duša i srce, onda više nikada ništa neće biti isto. Ako si oduvijek u duši osjećala da nisi sama, pridruži se našoj šaptačici Anđelima – Martini Tišljar – na radionici u YOGA HOME CENTRU 13. svibnja. Kako se zove moj Anđeo čuvar? Što mi želi poručiti? Kako da ga čujem? Je li sad tu, pored mog ramena? Svi mi možemo osjetiti koliko je predivno dobiti odgovore na sva ova pitanja.

Datum: 13. svibnja 2017.

Vrijeme: 15 sati do 18 sati

„Martina Tišljar : https://druzenjesandjelima.wordpress.com/upoznajte-martinu/

Više o radionici i programu : https://zdravaisretna.hr/2017/03/27/dodi-na-druzenje-s-andelima-pitaj-svoje-andele-sve-sto-zelis-znati-i-nauci-kako-sama-mozes-cuti-njihove-poruke-ljubavi-i-nade/

Location: 23284, Veli Iž
Term : 19.08.-26.08. 2017.

Six days of Hatha / Vinyasa yoga retreat – breathing techniques, relaxation, energizing and meditation. Raising awareness about Mind-Energy-Body Connection, and how to relax –refresh-renew our natural energy.

Yoga classes in the morning and evening, hour and a half, (three hours daily), yoga teachers Gorana Radetić and Jasna Halter are experienced certified teachers with wide education in the field of relaxation and renewal of life energy.
Yoga rhythm is dynamic, but relaxing. Beginner to intermediate yoga sequences are challenging, playful, and meditative.
Language: Croatian/ English
Connect with the global yoga community, explore new yoga styles, adopt new ways of thinking, revitalize your body, mind and spirit, meet people who share similar interests.
Additional oportunities (not included in price): private yoga lessons, aerial yoga lessons (in hanging canvas), energetic massage, physically oriented therapies .

Price: 150 €

Daily schedule:

09:00 to 10:30 a.m. Morning yoga (pranayama-asana-meditation-relaxation)
5:30 p.m. to 7:00 p.m. Evening yoga (pranayama-asana-meditation-relaxation)

Private hours: breathing, asana, meditation; aerial yoga, energy massages, physically oriented therapies – not included in the workshop.

Alternative programs organized at the hotel, free for hotel guests:

6:00 morning trip to Mount Korinjak for sungazing
7:00 morning yoga
10:00 guided meditation in the pyramid

Welcome!

Informations and registration at web-page: https://korinjak.com/contact/ https://korinjak.com/accommodation/ or contact yoga teachers – Jasna Halter 091/5660288 (00385915660288), 098/1726198 (00385981726198) Gorana Radetić .
Discounts for members of the Center of personal power and the Association Intuita.

Prices for the participants of the workshop for six days are:

Single room half board: 410 € per person + taxes (4 €) + yoga retreat (150 €)
Double room half board: 390 € per person + taxes (4 €) + yoga retreat (150 €)

Price includes accommodation and meals as well as a full program that takes place at the hotel. Meal includes breakfast and dinner, vegetarian meals based on Mediterranean environment. Lunch can be supplemented at the reception. https://korinjak.com/home_en/.

More information about other workshops at the same term: https://korinjak.com/radionice/ .

Utorak 8.3.2016. u 20:00

Novu radionicu TREa koja će biti u utorak 8.3. u 20:00, u Centru osobne moći na Vijencu I. Meštrovića, voditi će Dane Cvijanović. Radionica traje 1h i 15 minuta. Grupa je otvorena i može se dolaziti na radionice po želji. Učestalost radionica ovisi o Danetovom dolasku u Osijek.

Cijena jedne radionice je 70kn.

TRE (Tension and Trauma Release Exercise) su vježbe koje služe za otpuštanje stresa i napetosti iz tijela. Niz vježbi osmišljen je tako da se prvo zagriju, aktiviraju i istegnu mišići (koji su akumulirali stres i traumu). To kasnije omogućava, na siguran način, u kontroliranim uvjetima, aktiviranje prirodnog mehanizma vibriranja (podrhtavanja tijela) kroz koji otpuštamo stres i napetost iz tijela te umiruje naš živčani sustav.

Promatranjem i pročavanjem tijela te dozvoljavanjem ovog prirodnog mehanizma vibriranja (podrhtavanja) učimo se biti ugodno s neugodnim. Više ne bježimo od sebe i senzacija u tijelu. Ne pokušavamo sakriti našu nervozu, strah i stres, već ih na siguran način reguliramo tako da nam više ne štete jer ih ne zadržavamo. Jednostavno dozvoljavamo tijelu da ih “otrese”.

Na radionici možete očekivati:
– demonstraciju TRE vježbi,
– vježbe za otpuštanje bolova u leđima, vratu, ramenima i čitavom tijelu,
– ovladavanje tehnikama koje pomažu otpuštanju stresa,
– usvajanje vježbi kojima možete povećati razinu energije u tijelu i
– razumijevanje mehanizma stresa, napetosti i traume: kako se pohranjuju u tjelesnu memoriju i zašto utječu na naše reakcije danas.

Na radionicu dođite u udobnoj odjeći u kojoj možete vježbati, ponesite prostirku za ležanje i bočicu vode.
Radimo s malim brojem polaznika pa molim da se prijavite za svoje mjesto čim prije, a najkasnije do nedjelje, 6.3.2016. u 12:00. Sve informacije i prijave na broj 091 642 6240 (Ivana). Opširnije o novom programu rada možete pročitati na linku.

Tekstovi o energetskom iscjeljivanju i psihoterapiji
Danetova web stranica
Danetov youtube kanal

Od ponedjeljka 07.3.2016. do četvrtka 10.03.2016. od 9:00 do 20:00

Dane Cvijanović održava četverodnevne terapijske cikluse Energetskog iscjeljivanja u Osijeku u Centru osobne moći, Vijenac Ivana Meštrovića bb jednom mjesečno.

Idući termin je od ponedjeljka 07.3.2016. do četvrtka 10.03.2016. od 9 do 20 sati.

Energetsko iscjeljivanje je jednostavno, brzo, bezbolno i učinkovito. Tijekom iscjeljivanja, osoba je odjevena, u stojećem ili sjedećem položaju. Pokretima i polaganjem ruku, iscjeljitelj/bioenergetičar dovodi energetsko polje u ravnotežu, što za posljedicu ima iscjeljivanje organizma. Pomaže kod svih vrsta bolova u leđima, zglobovima, bolova u želucu, gastritisa, glavobolje, loše cirkulacije, menstrualnih bolova, cisti, hormonalne neravnoteže, kroničnih bolesti, nesanice, stresa…

Terapijski ciklus traje četiri uzastopna dana. Svaki dan je potrebno doći na jedan pojedinačni tretman. Pojedinačni tretman traje 10 do 20 minuta, ali boravak u prostoru u kojem se iscjeljuje, dok “čekate” da dođete na red ili ostajete sjediti nakon tretmana, takodjer ima iscjeljujući učinak. Ukoliko vam odgovara slobodno možete doći ranije ili ostati duže u prostoru onoliko vremena koliko osjećate da Vam je potrebno.

Molimo Vas da točne termine terapija dogovorite unaprijed, te da se za sve informacije i rezervacije obratite Ivani na broj 091 642 6240 ili mail placko.ivana@gmail.com najkasnije do petka 04.03.2016. godine.

Cijena

Potrebno je prvi dan platiti akontaciju 100kn za troškove prostora. Sama terapija nema fiksnu cijenu, već se zadnji dan terapije anonimno zahvaljujete terapeutu donacijom u koverti sukladno Vašem zadovoljstvu i mogućnostima.

O Energetskom iscjeljivanju

Iscjeljivanje u suradnji s klasičnim medicinskim terapijskim oblicima daje odlične rezultate. Osim u svrhu liječenja, koristi se i radi prevencije bolesti.

Ovaj provjereni način rada u koji su se imali prilike uvjeriti mnogi Osječani radi na ljudskom energetskom polju, tj. auri i tako utječe na sve aspekte postojanja. Iako ljudi dolaze prvenstveno zbog zdravstvenih tegoba, Energetsko iscjeljivanje daje puno više. Ljudi postaju opušteniji, emotivno stabilniji, mijenjaju im se stavovi, imaju ljepši pogled na svijet, lakše se nose sa svakodnevnim izazovima, imaju više energije i optimističniji su. Mogu početi vježbati, pokrenuti posao koji su oduvijek željeli, dati otkaz, pronaći partnera ili izaći iz postojeće veze, preseliti na drugi kraj svijeta, odnosno početi živjeti više u skladu sa svojom unutarnjom istinom.

Što god da je Vaš problem, Energetsko iscjeljivanje može pomoći u njegovom rješavanju ili lakšem prihvaćanju stvari koje se ne mogu promijeniti.

O Danetu

Dane Cvijanović rođen je 1977. godine u Jalti, Ukrajina. U svojoj 21. godini započinje s energetskim radom. Njegovo stručno usavršavanje sastoji se od sljedećih tečajeva i škola:

 • tečaj sportske masaže
 • Učilište za aromaterapiju Aromavita
 • Zdenko Domančić: tečaj I, II i III
 • Centar za integrativni razvoj: Integrativni terapeut
 • Centar za integrativni razvoj: Trening program razvoja i integracije osobne moći, liderstva i seksualnosti

Trenutno pohađa edukaciju za TRE (Tension & Trauma Release Exercise) terapeuta i proučava utjecaj traume na naše biće i (ne)kvalitetu našeg života.

Više informacija na www.dane-cvijanovic.com ili www.facebook.com/energoterapija

Reakcije i učinak terapije

Za vrijeme terapija ponekad se javljaju neke od sljedećih reakcija: pojačana glad, znojenje, umor, pospanost, kašljanje, povraćanje, dijareja, snažni bolovi, glavobolja. To je uobičajeno, prolazno i kratkotrajno i znak da se Vaše tijelo iscjeljuje. Učinak same terapije načešće se osjeti unutar trajanja jednog terapijskog ciklusa. Moguće je da se učinak osjeti i s odgodom nakon dva, tri tjedna. Ovisno o stanju organizma, trajanju i intezitetu bolesti, rezultati koji se postižu Energetskim iscjeljivanjem su od ublažavanja simptoma, zaustavljanja širenja bolesti, poboljšanja općeg stanja pa do potpunog izlječenja. Ponavljanje terapijskih ciklusa preporuča se u slučaju „težih“ i „kroničnih“ stanja, te ukoliko postoji želja za prevencijom bolesti i održavanjem zdravlja organizma.

Preporuke i upute

Na terapiju mogu doći osobe svih dobnih skupina i za nju nisu potrebne nikakve pripreme. Od Vas se očekuje da na tretman dođete nakon liječničke dijagnoze stanja, tj. bolesti. Molimo Vas da isključite mobilne uređaje za vrijeme boravka u prostoru gdje se odvija terapija. Poželjno je osloboditi se svih obaveza tokom trajanja terapijskog ciklusa. Pored mogućih jakih reakcija tijekom terapije koje Vas mogu omesti u obavljanju svakodnevnih obveza, nemir koji donosite jer Vam se žuri ili niste prepušteni terapiji ne stvara povoljne uvjete za rad. Prije dolaska na terapiju ne konzumirajte alkohol i opijate. Uđite u prostor u kojem se iscjeljuje bez kucanja. Odaberite slobodno mjesto i udobno se smjestite. Neka vam leđa budu uspravna, nemojte prekrižiti noge i ruke. Usredotočite pažnju na sebe i promatrajte što se događa u Vašem tijelu. S ljudima oko sebe komunicirajte što manje i ukoliko je to doista potrebno. Sva pitanja koja imate postavite prije samog tretmana. Postupajući na ovaj način imat ćete najviše koristi od ove terapije.

Poslušajte razgovor s Danetom za Radio Osijek na sljedećem linku:

Projekt „Pomoć duši koja pati“

Projekt „Pomoć duši koja pati“

„Stres“ ponedjeljak 21.03. od 17 sati do 20 sati

„Strah i prihvaćanje“ ponedjeljak 18.04. od 16 do 20 sati

„Tuga i žalovanje“ ponedjeljak 23.05. od 16 do 20 sati

Lokacija: Lokacija ce biti definira ovisno o broju prijavljenih

Centar osobne moći u suradnji s Domom zdravlja Osijek i Udrugom Palia, na području OBŽ, provodi projekt „Pomoć duši koja pati“. Cilj projekta je pružanje besplatne psihološke potpore osobama oboljelim od malignih oboljenja i/ili članovima njihovih obitelji kroz individualne i grupne terapije i radionice. Projekt se provodi uz potporu Ministrastva zdravlja.

Radionice su besplatne.
Ukoliko želite sudjelovati na radionici prijave su obavezne na 091/642-6240 ili na mail placko.ivana@gmail.com

Nedjelja 1.2.2015. od 18:00 do 20:00
Predavač: Ivana Plačko

Svi znamo da postoji i živi dijete u nama. Obično ga vidimo kao neki razigrani, kreativni, veseli, znatiželjni, a ponekad neodgovorni dio nas. Neki od nas su vrlo povezani s dijeteteom u sebi i žive ga često, a neki smatraju da dijete treba kontrolirati i/ili sakriti jer je npr. ranjivo, neodgovorno i sl.
Međutim, prema Jungijanskoj psihologiji, unutarnje dijete su svi naši dječji aspekti. Oni uključuju sve što smo naučili, iskusili i kako smo se „oblikovali“ prije ulaska u pubertet. Većina te dječje osobnosti nalazi se u našoj podsvjesti i sudjeluje u kreiranju našeg karaktera, obrazaca ponašanja i vjerovanja koja imamo o životu.
Za naš osobni razvoj svijesti i iscjeljenje ranjenih djelova, važno je povezivati se i podržavati „pozitivne“ aspekte unutarnjeg dijeteta, ali još važnije je baviti se unutarnjim dijetetom čiji se emocionalni razvoj blokirao na određenoj razini zbog zapostavljanja, bolnih iskustava, invazije, prelaženja granica ili traume. Ako je emocionalni razvoj bio nepotpun, kao odrasle osobe iživljavat ćemo neriješene dječje probleme sve dok ne obratimo pažnju na njih.
Na radionici ćemo kroz predavanje i meditacije osvijestiti i još bitnije osjetiti djete u nama i njegove potrebe. Za početak upoznati se sa svojim unutarnjim dijetetom, njegovom osobnošću i njegovim potrebama, kako bi smo mu postali dovoljno dobar i podržavajući roditelj i omogućili mu da raste i sazrijeva. Pri tome stvaramo stvaranje, emocionalno zadovoljno i zrelije dijete u nama koje iživljava „pozitivne“ aspekte svoje osobnosti. Tada ruku pod ruku odrasli i dječji ego u nama zajedno žive ispunjeni, spontaniji, mirniji i sretniji život.

Tema: Unutarnje dijete
Cijena: 70 kn
Termin: Nedjelja 01.02.2015. od 18.00 – 20.00 sati
Lokacija: dvorana Olimp, Osijek

Na radionicu dođite u udobnoj odjeći, možete ponijeti papir i olovku, dekicu, bocu vode, odnosno sve što vam je potrebno da bi se osjećali ugodno.

Za sva pitanja, informacije i prijave molimo vas kontaktirajte Ivanu na 091/ 642 6240 ili na e-mail: placko.ivana@gmail.com

Prijave putem facebooka se ne smatraju službenima bez dodatne potvrde u inbox, mailom ili na mob.

Radionice „Putovanja“ posvećene su povezivanju s vlastitim duhom i energijama u nama i oko nas.
Putem meditacija, energetskih vježbi, bubnjeva, glazbe i pokreta zaronit ćemo u dubine naše duše.
Radionice su namijenjene svima koji se na ovaj način žele povezati s vlastitim duhom i energijama u sebi, žele proširiti vlastito shvaćanje onoga što jesu, povezati se s podržavajućim energijama i zapravo izgradit, vježbat ili osnažit vezu i odnos s duhovnom i energetskom razinom postojanja.
Ovaj način rada uvažava sve religije i uključuje različite duhovne tradicije, pristupe – moderne i tradicionalne tehnike i metode koje prate univerzalnu ljubav, mir i slobodu.

Subota, 13.12.2014. u 18 sati

Dragi svi,

ove subote u dvorani Olimp u 18 sati pozivamo vas na opuštajuće i iscjeljujuće putovanje uz Gong kupku koju vodi Rinalda Rusjan certficirana praktičarka.

Pozivamo sve zainteresirane da se prijave Rinaldi na mail: institut@iam.hr ili mob: 098/223 – 241

Subota, 15.11.2014. od 19 do 21 sat
Predavač: Ivana Plačko

Na radionici ćemo se kroz predavanje upoznati s osnovama naših energetskih centara (čakri) u tijelu; koji element nose, koje psihološke i životne aspekte našeg bića pokrivaju, kako utječu na naše tjelesno, mentalno i emocionalno zdravlje te kako i zašto dolazi do njihove neravnoteže.
Kroz meditacije ćemo se iskustveno povezati sa svakom čakrom, kako bismo ih osvijestili, osjetili, pojačali protok i energizirali se.

Tema: Energetski centri u nama
Cijena: 70 kn
Termin: subota 15.11.2014. od 19.00 – 21.00 sati
Lokacija: dvorana Olimp, Osijek

Na radionicu dođite u udobnoj odjeći, možete ponijeti papir i olovku, dekicu, bocu vode, odnosno sve što vam je potrebno da bi se osjećali ugodno.

Za sva pitanja, informacije i prijave molimo vas kontaktirajte Ivanu na e-mail: placko.ivana@gmail.com ili na mob: 091 642 6240

Prijave putem facebooka se ne smatraju službenima bez dodatne potvrde u inbox, mailom ili na mob.

Radionice „Putovanja“ posvećene su povezivanju s vlastitim duhom i energijama u nama i oko nas.
Putem meditacija, energetskih vježbi, bubnjeva, glazbe i pokreta zaronit ćemo u dubine naše duše.
Radionice su namijenjene svima koji se na ovaj način žele povezati s vlastitim duhom i energijama u sebi, žele proširiti vlastito shvaćanje onoga što jesu, povezati se s podržavajućim energijama i zapravo izgradit, vježbat ili osnažit vezu i odnos s duhovnom i energetskom razinom postojanja.
Ovaj način rada uvažava sve religije i uključuje različite duhovne tradicije, pristupe – moderne i tradicionalne tehnike i metode koje prate univerzalnu ljubav, mir i slobodu.

DOBRO DOŠLI!

Subota, 08.11.2014. od 10 do 17 sati

Prekidom veze ili razvodom braka mnoge žene osvijeste da su davno prije “putem” pogubile sebe i tako se odrekle svoje moći. Odnijelo ih. I njih i vezu.
Bez moći smo u nemoći. U nemoći ne možemo nikamo, stojimo, čekamo, jedva dišemo. Kao, dobro smo, kao …
Na ovoj ćemo se radionici baviti osvještavanjem sebe, svojeg položaja, istraživati gdje smo sada te hvatati konce, preuzimati kormilo.

RADIONICA JE NAMIJENJENA:

– ženama koje su nedavno rastavljene ili razvedene
– ženama koje se oporavljaju od raskida veze
– ženama koje već dulje vrijeme nakon prekida ne žive potpuno ispunjen život
– ženama koje vjeruju da su dobro, ali nešto nedostaje
– ženama kojima nešto nedostaje, ali vjeruju da tako treba biti u tim godinama
– ženama koje su usamljene
– ženama koje bi se najradije rastale, a boje se kako izgleda “život poslije”
i svima drugima koje osjete “ono nešto” dok čitaju ovaj tekst

Ponesite slojevitu udobnu odjeću za kretanje, papuče ili tople čarape, dekicu za meditaciju, vodu, bilježnicu i olovku te ogledalce.

VODITELJICA: Nadja Skazlić – o mom radu saznajte više na www.nadja.hr
VRIJEME: 08.11.2014. od 10 do 17 sati, s pauzom za ručak od 13 do 14.30
MJESTO: dvorana Olimp, Prolaz Josipa Leovića 13
CIJENA: 200 kn

PRIJAVE: mailom: placko.ivana@gmail.com , 091/642-6240

Veselim se svima vama, novim uvidima i iskustvima. Dobro ste došle :)
Nadja Skazlić
nadja@nadja.hr

Subota 18. listopada 2014. od 19:00 do 21:00 sati

Vlastita duša nam je nepoznata, misteriozna, a instiktivno za njom čeznemo. Jeste li se ikada zapitali kakva je vaša duša? Kako se kreće, kako se osjeća, što govori, što radi, kakvog je oblika, boje, mirisa, ritma, topline, veličine, vibracije? Što ju hrani i osnažuje? Kako bi vaš život izgledao kada bi ga živjeli povezani s dušom?

Naša najdublja rana je odvojenost od duše. Tijelo nam je odvojeno do srca, srce od misli, a misli od tijela. To zapravo znači, da vrlo često osjećamo jedno, mislimo drugo, radimo treće. Volju, ako ju uspijemo aktivirati, često usmjerimo k ostvarenju jedne od tih odvojenosti, one koja prevlada u tom trenutku, one koju smo naučili da je najbitnija. Tijelo nam je umorno, i traži zdravu hranu, kretanje i san, ali nemamo vremena za to. Emocije se stalno pojavljuju, strah nas je za budućnost, grizemo se zbog prošlosti, tužni smo ili usamljeni, u stresu, nemamo se vremena baviti time, pa potisnemo, ignoriramo i kompenziramo. Sretni, zadovoljni i mirni smo povremeno, rijetko. Misli nam lutaju po prošlosti, brinu se o budućnosti, trgaju nas dileme, vječne unutarnje rasprave i nesigurnosti, govore nam što bi trebali i morali, a ako to ne ispunimo tada nas dobrano iskritiziraju, zaplaše i obezvrijede. Volja luta od jedne do druge točke u kaosu bez kompasa.
Element koji nedostaje je vaša duša. Bez nje smo u boli, zbunjeni, inertni, uplašeni, usamljeni, istrošeni, razapeti između vlastitog mraka i svjetlosti, predani egu, svjesnim i podsvjesnim obrascima. Bez nje nema stvarnog iscjeljenja, osjećaja ispunjenosti, zadovoljstva, sreće i mira.

Na ovoj radionici putujemo u susret sa Stvarnim Sobom. U susret sa svojom Dušom. To je mjesto u vama, al vi morate željeti otići tamo.

Tema: Susret s dušom
Cijena: 70 kn
Termin: subota 18.10.2014. od 19.00 – 21.00 sat
Lokacija: dvorana Olimp, Osijek

Na radionicu dođite u udobnoj odjeći, možete ponijeti papir i olovku, dekicu, bocu vode, odnosno sve što vam je potrebno da bi se osjećali ugodno.
Prijave: molim sve zainteresirane da se prijave ili na mail: placko.ivana@gmail.com ili na mob: 091 642 6240.
Prijave na facebook događaju ne smatraju se službenima bez dodatne potvrde.

Radionice „Putovanja“ posvećene su povezivanju s vlastitim duhom i energijama u nama i oko nas.
Putem meditacija, energetskih vježbi, bubnjeva, glazbe i pokreta zaronit ćemo u dubine naše duše.
Radionice su namijenjene svima koji se na ovaj način žele povezati s vlastitim duhom i energijama u sebi, žele proširiti vlastito shvaćanje onoga što jesu, povezati se s podržavajućim energijama i zapravo izgradit, vježbat ili osnažit vezu i odnos s duhovnom i energetskom razinom postojanja.
Ovaj način rada uvažava sve religije i uključuje različite duhovne tradicije, pristupe – moderne i tradicionalne tehnike i metode koje prate univerzalnu ljubav, mir i sl.

Subota 13. rujna 2014. od 19:00 do 21:00 sati

Radionice „Putovanja“ posvećene su povezivanju s vlastitim duhom i energijama u nama i oko nas.
Putem meditacija, energetskih vježbi, bubnjeva, glazbe i pokreta zaronit ćemo u dubine naše duše.
Radionice su namijenjene svima koji se na ovaj način žele povezati s vlastitim duhom i energijama u sebi, žele proširiti vlastito shvaćanje onoga što jesu, povezati se s podržavajućim energijama i zapravo izgradit, vježbat ili osnažit vezu i odnos s duhovnom i energetskom razinom postojanja.
Ovaj način rada uvažava sve religije i uključuje različite duhovne tradicije, pristupe – moderne i tradicionalne tehnike i metode koje prate univerzalnu ljubav, mir i slobodu.

Na radionicu možete ponijeti papir i olovku, dekicu, bocu vode, odnosno sve što vam je potrebno da bi se osjećali ugodno.

Termin: subota 13.09.2014. od 19.00 – 21.00 sati
Cijena: 70kn
Voditeljica: Ivana Plačko, tjelesno orijentirana integrativna terapeutkinja u Centru osobne moći.

Prijave: molimo sve zainteresirane da se prijave ili na placko.ivana@gmail.com ili na mob: 091 642 6240.
Prijave na facebook događaju ne smatraju se službenima bez dodatne potvrde.

Prilikom prijave molim vas navedite svoje ime i prezime, mobitel i kontakt mail.

Dobro došli!

Subota 27.9.2014, od 9:00 do 13:00

Sve moje veze su iste!!
Moj dečko/muž je……..!
Moja žena/cura je…..!
Kada ću ja imati nekog normalnog…..??
Kako mi to možeš raditi…..??

Kroz različite kontaktne vježbe ova radionica će vam omogućiti istraživačku pustolovinu kroz vaše partnerske odnose. Namijenjena je parovima i pojedincima koji žele direktno istražiti svoj partnerski život (bilo da imaju stalnog partnera, više partnera istovremeno, povremene jednokratne partnere ili uopće nemaju partnera). Različiti oblici partnerskih odnosa u kojima jesmo ili smo bili ili nas privlače tu su s razlogom. Otkrijte svoje razloge koji vas vuku u partnerske odnose koje imate ili nemate.

Radionica je namijenjena svim punoljetnim osobama koje žele raditi na sebi.
Ova radionica je također i zanimljiv „prikaz u malom“ i najava Škole osobnog razvoja koja počinje u listopadu/studenom 2014. a upisi su otvoreni.

Na radionicu je potrebno doći u udobnoj i slojevitoj odjeći, a za dvoranu je potrebna preobuka.
Ukoliko želite ponesite bocu vode, papir i olovku.

Voditelji: Gorana i Siniša Radetić, tjelesno orijentirani integrativn terapeuti u Centru osobne moći.
Cijena: 150 kn
Kad: subota 27. rujna 2014. od 9:00 do 13:00 sati.

Prijave: molimo sve zainteresirane da se prijave ili na udruga.intuita@gmail.com ili na mob: 091 5183 897. Prijave na facebook događaju ne smatraju se službenima bez dodatne potvrde.

Rok za prijavu je petak 26.09.2014.
Prilikom prijave molim vas navedite svoje ime i prezime, mobitel i kontakt mail.

Dobro došli!

subota 05. srpnja 2014.
od 9:00 do 13:00 sati

Veći dio ljudi nije zadovoljan svojim financijskim stanjem, bilo da je u pitanju premala količina novca ili pak da iako imajuu dovoljno novca ne osjećaju zadovoljstvo dok ga koriste.

Pronalazite li se u nekoj od ovih opcija pružamo vam priliku da istražite svoj odnos naspram novca – materijalnog svijeta.
Neka od pitanja koja će biti vodilje kroz radionicu su:
Koje potrebe zadovoljavate svojim trenutnim financijskim stanjem?
Smijete li imati dovoljno za sebe?
Što bi se dogodilo kada bi imali dovoljno?
Kako promijeniti odnos koji imate sa novcem?
Što vas sprječava da se realizirate u materijalnm svijetu?
Smijete li i možete li biti sretni s količinom novca koju imate?
Tko je kriv za to što imate ili nemate novca?
….

Novac i materijalni svijet koji nas okružuje reflektira naše emocije.
Kroz ovu radionicu imate priliku praktično istražiti u kojoj mjeri i na koji način.


Ova radionica je također i zanimljiv „prikaz u malom“ i najava Škole osobnog razvoja koja počinje u listopadu 2014. a upisi su otvoreni. Radionica je namijenjena svim punoljetnim osobama koje žele raditi na sebi.

Na radionicu je potrebno doći u udobnoj i slojevitoj odjeći, a za dvoranu je potrebna preobuka.
Ukoliko želite ponesite bocu vode.
Voditelj: Siniša Radetić, tjelesno orijentirani integrativni terapeut u Centru osobne moći.
Cijena: 150 kn
Kad: subota 05. srpnja 2014. od 9:00 do 13:00 sati.

Prijave: molimo sve zainteresirane da se prijave ili na sinisa.radetic@gmail.com ili na mob: 091/5183-897.
Prijave na facebook događaju ne smatraju se službenima bez dodatne potvrde.

Rok za prijavu je petak 04.07.2014.

Prilikom prijave molim vas navedite svoje ime i prezime, mobitel i kontakt mail.

Dobro došli!

subota 14. lipnja 2014.
od 15:00 do 19:00 sati

Krivnja blokira prirodni tok tijela, emocija i energije u nama.
Vrti nas u začaranom krugu i paralizira našu osobnost.

Za što sve osjećate krivnju?
Krivi ste jer niste ovakvi ili onakvi?
Krivi ste jer osjećate, mislite, pričate, radite…?
Krivi ste jer niste ili jeste napravili nešto?
Krivi ste jer ste povrijedili nekoga ili sebe?
Krivi ste… itd.

Popis stvari koje si zamjeramo, osuđujemo se, ne opraštamo si i ne prihvaćamo može biti vrlo dugačak. I taj popis je na psihološkoj razini naš vlastiti zatvor. Povezan je s našom podsvjesti, dio je „naslijeđen“ od naših roditelja, a dio je društveno uvijetovan i stvoren. Na radionici ćemo osvještavati tjelesno, emocionalno i mentalno vlastiti zatvor, ali i gdje su ključevi da izađemo van.
Također, baviti ćemo se opravdanom i ne opravdanom krivnjom, prihvaćanjem vlastite ne savršenosti i svim aspektima ljudske prirode u nama.

Radionica je namijenjena svim punoljetnim osobama koje žele raditi na sebi.
Ova radionica je također i zanimljiv „prikaz u malom“ i najava Škole osobnog razvoja koja počinje u listopadu 2014. a upisi su otvoreni.

Na radionicu je potrebno doći u udobnoj i slojevitoj odjeći, a za dvoranu je potrebna preobuka.
Ukoliko želite ponesite bocu vode.

Voditeljica: Ivana Plačko, tjelesno orijentirana integrativna terapeutkinja u Centru osobne moći.

Cijena: 150 kn
Kad: subota 14. lipnja 2014. od 15:00 do 19:00 sati.

Prijave: molimo sve zainteresirane da se prijave ili na placko.ivana@gmail.com ili na mob: 091 642 6240. Prijave na facebook događaju ne smatraju se službenima bez dodatne potvrde.

Rok za prijavu je petak 13.06.2014.
Prilikom prijave molim vas navedite svoje ime i prezime, mobitel i kontakt mail.

Dobro došli!

Subota 17.05.2014. u 15:00

Želite li iskusiti i istražiti vlastiti osjećaj vrijednosti?
Želite li istražiti vlastitog unutarnjeg kritičara?
Želite li istražiti što sve utječe na vaše samopouzdanje?
Što je to što ga razvija i gradi, a što je to što ga potkopava i ruši, dođite na radionicu. Osim navedenog, radit ćemo i s određenim tehnikama i metodama koje vam mogu pomoći da u svojoj svakodnevici gradite i podržavate samopouzdanje i ljubav prema sebi.

Samopouzdanje je nešto na što možemo utjecati.
Ljudi niskog samopouzdanja ne vole sebe, ne vrijednuju sebe. Često se kritiziraju, umanjuju svoja postignuća i kao takvi privlače u svoj život ljude i događaje koji potvrđuju njihovu sliku o samima sebi.
Ljudi visokog samopouzdanja vole sebe, vrednuju sebe, poznaju svoje granice, imaju osjećaj osobne moći i kreiraju život ispunjen zadovoljstvom.

Radionica je namijenjena svim punoljetnim osobama koje žele raditi na sebi.
Ova radionica je također i zanimljiv „prikaz u malom“ i najava Škole osobnog razvoja koja počinje u listopadu 2014. a upisi su otvoreni.

Na radionicu je potrebno doći u udobnoj i slojevitoj odjeći, a za dvoranu je potrebna preobuka. Ukoliko želite ponesite bocu vode.

Voditeljice: Ivana Plačko i Gorana Radetić, tjelesno orijentirane integrativne terapeutkinje u Centru osobne moći.

Cijena: 150 kn
Kad: subota 17. svibnja 2014. od 15:00 do 19:00 sati.

Prijave: molimo sve zainteresirane da se prijave ili na placko.ivana@gmail.com ili na mob: 091 642 6240. Prijave na facebook događaju ne smatraju se službenima bez dodatne potvrde.
Rok za prijavu je četvrtak 15.05.2014.

Prilikom prijave molim vas navedite svoje ime i prezime, mobitel i kontakt mail.

Dobro došli!

Subota, 03.05.2014. od 09:00 do 14:00

Proljeće je vrijeme buđenja i pokretanja. Proljeće je vrijeme za pročistiti ustajalo i staro i napraviti mjesta za svježe i novo.
Na ovoj ćemo radionici vođeni Ayurvedskim principima i metodama pomoći našem tijelu da ovog proljeća zablista.
Upoznati ćete se s osnovama ayurvedskog učenja o doshama, tehnikama čišćenja i njihovim primjenama te nekim principima balansiranja organizma.

Tehnika SHANK PRAKSHALAN KRIYE je namijenjena pročišćavanju cjelokupnog probavnog sustav od usne šupljine do kraja debelog crijeva te oslobađa tijelo od otrova, čisti krv i potiče dobru probavu. Djelotvorno uklanja alergije i bolesti kože te ublažava proljetni umor i umanjuje depresiju.

Shanka=školjka
Prakshalan=čistiti
Shank Prakshalan je tehnika ispiranja crijeva s toplom slanom vodom.

Prethodne večeri ništa ne bi trebali jesti.
Tehnika se izvodi tako da se pije lagano zasoljena topla voda, pri čemu se nakon svake čaše izvode tri joga vježbe sa izvrtanjem, savijanjem i istezanjem tijela kako bi se voda mogla vrtjeti, okretati i ispirati zavojite dijelove crijeva. Slijedi odlazak na toalet te izvođenje asguini mudre – višekratno naizmjenično stezanje i opuštanje mišića anusa.
To se ponavlja sve dok iz tijela ne izlazi čista voda bez ostataka hrane.

Napomena:
Ne smije se izvoditi prije 15-te god života, za vrijeme trudnoće, menstruacije, kod vrlo niskog krvnog tlaka, teških oblika dijabetesa, bolesti bubrega te žučnih kamenaca.
Tehnika je fizički zahtjevna pa planirajte 2 dana bez većih fizičkih aktivnosti!

Po završetku shank prakshalan krye slijedi demonstracija i izvođenje NAS NETI- čišćenje nosa i sinusa.
NAS NETI – Djeluje preventivno protiv upale sinusa, uha grla i nosa. Svakodnevno izvođenje ove vježbe višestruko umanjuje opasnost od zimskih prehlada kao i od alergija na pelud i prašinu. Uklanja nečistoće, bakterije i viruse iz gornjih dišnih puteva. Povoljno djeluje na osjetilne organe, a posebno stimulira i osvježava oči (npr.nakon dugog rada za računalom). Neti može ublažiti, pa i ukloniti određene oblike glavobolja. Pospješuje koncentraciju i pamćenje.

Napomena:
Ne smije se raditi ako postoji upalni proces ili jaka prehlada. Nije preporučljivo izlaziti na hladnoću bar sat vremena nakon izvođenja.
Nakon toga treba popiti još pola litre vode i leći. Pokriti se dekom i 45 min izvoditi joga nidru (tehniku dubokog opuštanja).

Demonstrirati ću vam i SUTRA NETI koja temeljito čisti nos, a budući da se masira i unutrašnjost nosa, ova tehnika poboljšava učinak ispiranja slanom vodom.

Tehnika je jako korisna za ljude koji imaju problema sa suženim nosnim kanalima i može se raditi svaki dan.

Voditelj radionice: Gorana Radetić, integrativni terapeut
Termin radionice: 03.05.2014.
Vrijeme održavanja: 9-14h
Mjesto održavanja: Dokkica, L.Jagera 12, Osijek
Cijena radionice: 200,00 kn
Prijave i info. 098/1726-198

D O B R O D O Š L I !!!

Subota 26.4.2014. u 15.00 sati

Za sve one koji žele ali se ne usude, za sve one koji se boje biti svoji, pokazati osjećaje, reći što misle, slijediti snove, reći ne ili da, tražiti, primiti, griješiti, promjeniti, biti.
Za sve one koji se boje samoće, promjena, gubitka kontrole, svađa, bolesti, smrti, ranjivosti, izlaganja, starenja, sebe, partnera, drugih ljudi.
Za sve one koji se boje da će ispasti glupi, biti iskritizirani, osuđeni, izdani, prevareni, ostavljeni.
Za sve one koji se boje prepustiti ljubavi i životu cijelim srcem, jer bi se nešto moglo dogoditi.

Na radionici ćemo raditi na:
Prepoznavanju straha i što nam on čini tijelu i kako se osjećamo kad nam je život blokiran strahovima, nemirima i brigama.
Istraživati ćemo unutrašnje i vanjske resurse, te kako ih možemo koristiti u suočavanju sa strahom i prolaženjem kroz njega.
Jačati ćemo osjećaje osobne moći i sigurnosti kroz različite iskustvene vježbe.
Također, radit ćemo tehnike uzemljenja koje vode do unutarnjeg osjećaja mira, sigurnosti i podrške.

S obzirom da se radi o emocionalno iskustvenoj radionici vi sami odlučujete s kojim strahom želite raditi, koliko duboko ste spremni ići i koliko od toga želite podijeliti s drugima.

Radionica je namijenjena svim punoljetnim osobama koje žele raditi na sebi.
Ova radionica je također i zanimljiv „prikaz u malom“ i najava Škole osobnog razvoja koja počinje u listopadu 2014., a upisi su otvoreni.

Na radionicu je potrebno doći u udobnoj i slojevitoj odjeći, a za dvoranu je potrebna preobuka. Ukoliko želite ponesite bocu vode.

Voditeljice: Ivana Plačko i Gorana Radetić, tjelesno orijentirane integrativne terapeutkinje u Centru osobne moći.

Cijena: 150 kn

Kad: subota 26. travnja 2014. od 15.00 do 19.00 sati

Lokacija: Dvorana Olimp, Centar osobne moći, Prolaz J. Leovića 13 (kružni tok, preko puta Interspara, ulaz sa stražnje strane – od strane Doma zdravlja Drava)

Prijave: molimo sve zainteresirane da se prijave ili na mail: placko.ivana@gmail.com ili na mob: 091 642 6240.
Prijave na facebook događaju ne smatraju se službenima bez dodatne potvrde. Rok za prijavu je četvrtak 24.04.2014.

Prilikom prijave molim vas navedite svoje ime i prezime, mobitel i kontakt mail.

Dobro došli!

, Ivana

Na ovoj radionici imati ćete priliku upoznati se s ljudskim energetskim sustavom, načinom na koji on funkcionira i kako je povezan s našim životom kroz iskustvene vježbe.
Naglasak će biti na prvoj čakri (energetskom centru) koja je temelj našeg energetskoga sustava. Saznati ćete što to znači biti uzemljen i naučiti kako se to radi. Vidjet ćete kako prva čakra utječe na to kako se odnosite prema vlastitom tijelu (i obrnuto) i kako (ne)zadovoljavate svoje najosnovnije ljudske potrebe za ugodom i preživljavanjem.
Zašto ne možemo zaraditi dovoljno novca? Zašto imamo osjećaj da ćemo se nekad razletjeti i nestati? Zašto smo autodestruktivni? Kakav nam je odnos prema hrani, piću, opojnim sredstvima i vlastitom tijelu?
Strah je “demon” prve čakre pa ćemo i njega istraživati na ovoj radionici. Gradit ćemo kapacitet za strah. Kako se nositi sa strahom i djelovati unatoč strahu? Graditi ćemo osjećaj sigurnosti na nivou tijela i sustava. Imati ćete priliku iskusiti kako je ljutnja povezana sa strahom i kako može pomoći da stvorite osjećaj moći i tako prevladate neke strahove.

Na radionicu je potrebno doći u udobnoj i slojevitoj odjeći jer ćemo raditi vježbe koje uključuju tjelesno kretanje. S obzirom da se nalazimo u sportskoj dvorani za koju je potrebna preobuka, možete ponijeti vlastite patike/papuče ili se koristiti postojećim papučama koje se nalaze u dvorani. Ukoliko želite ponesite si bocu vode ili neke druge vama drage tekućine, a ako ste zimogrozni, dekica će vam dobro doći.

Voditelji: Dane Cvijanović i Ivana Plačko

Cijena: 200 kn

Kad: subota 1. ožujka 2014. od 10 do 14.00

Lokacija: Dvorana Olimp, Centar osobne moći, Prolaz J. Leovića 13 (kružni tok, preko puta Interspara, ulaz sa stražnje strane – od strane Doma zdravlja Drava)

Prijave: molim sve zainteresirane da se prijave ili na mail: placko.ivana@gmail.com ili na mob: 091 642 6240.

Prijave na facebook događaju ne smatraju se službenima bez dodatne potvrde.
Rok za prijavu je četvrtak 27.02.2014.

15. veljače 2014. od 10 do 14:00 sati

Što se stalno praviš pametnija od svog tijela?! Prestani i slušaj ga!
– autorica je moja draga prijateljica S.R.

Koliko osjećate svoj tijelo? Znate li što se događa u vašim nogama? Zdjelici? Trbuhu? Rukama? Leđima? Vratu? Kako dišete? Jeste li i vi pametniji od svog tijela i vodite se onom krilaticom „mind over matter“?

Većinu našeg vremena provodimo u glavi, razmišljajući. Na taj način ne bivamo u doticaju s našim tijelom. Najčešće primijetimo određene dijelove tijela tek kada su bolni ili kad kritiziramo neki dio sebe. Međutim, znate li kako se osjeća ostatak vašeg tijela? Ako je vaš odgovor „dobro“ što to zapravo znači? Da vas ne boli? Da je mirno? Da je veselo? Kako znate da je dobro?
Probajte zastati na kratko, zatvorit oči i promatrati svoja prsa. Osjećate li išta? Što osjećate? Nemojte se zadovoljiti odgovorom „dobro je“ ili „ne osjećam ništa“ već pokušajte malo više istražiti. Budite malo sa svojim prsima i vidite čega tu sve ima.

Tijelo je zapravo jedino mjesto za život koje je stvarno naše. Dokle god smo živi imamo tijelo. Znate li koje su vaše potrebe i brinete li se o svome tijelu? Imate li pravo postojati? Imate li pravo zauzeti svoj prostor? Raširiti ruke? Udahnuti duboko i glasno? Imate li pravo na sebe?

Poetski rečeno, tijelo je hram ili dom naše duše. Biti povezan s tijelom znači biti povezan sa zemljom, uzemljen u fizičkoj razini postojanja.

Bez zdravog, snažnog, ukorjenjenog temelja jako malo stvari možemo postići. Da bi se osjećali sigurno i stabilno moramo imati dovoljno čvrsto tlo pod nogama. Taj osjećaj sigurnosti i stabilnosti prvenstveno dobivamo kroz povezivanje s vlastitim tijelom i zemljom. O tome ovise naši kapaciteti za daljnju nadogradnju, što sve možemo nositi, propustiti, primiti, dati, koliko „katova“ možemo izgraditi i koliko „po(s)tresa“ možemo izdržati.

Imati zdrav temelj, osjećaj uzemljenja i povezanosti s tijelom znači osjećati se sigurno, stabilno i biti u ravnoteži; ni prekruti ni premekani.

Na radionici ćemo uz međusobno podržavajuću i iscjeljujuću energiju ženskog plemena, istraživati vlastito tijelo i uzemljenje, ono što je sad i ovdje. Osim toga, dobit ćete nekoliko tehnika uzemljenja koje ćete moći poslije samostalno primjenjivati.

Radionice su kombinacija mog iskustva, znanja i intuicije i mogu uključivati predavanja i iskustvene vježbe, emocionalne i energetske vježbe, core tjelesne vježbe, vježbe disanja, ples, kreativno izražavanje, meditacije, regresije, bubnjanje i slično.

Na radionicu je potrebno doći u udobnoj i slojevitoj odjeći, a s obzirom da se nalazimo u sportskoj dvorani za koju je potrebna preobuka, možete ponijeti vlastite patike/papuče ili se koristiti postojećim papučama koje se nalaze u dvorani. Ukoliko želite ponesite si bocu vode ili neke druge vama drage tekućine, a ako ste zimogrozni, dekica će vam dobro doći.

Voditeljica: Ivana Plačko,
tjelesno orijentirana integrativna terapeutkinja u Centru osobne moći

Cijena: 200 kn

Kad: subota 15. veljače 2014. od 10 do 14:00 sati

Lokacija: Dvorana Olimp, Centar osobne moći, Prolaz J. Leovića 13 (kružni tok, preko puta Interspara, ulaz sa stražnje strane – od strane Doma zdravlja Drava)

Prijave: molim sve zainteresirane da se prijave ili na mail: placko.ivana@gmail.com ili na mob: 091 642 6240. Prijave na facebook događaju ne smatraju se službenima bez dodatne potvrde.

Broj sudionica je ograničen, a rok za prijavu je petak 14.02.2014.

Prilikom prijave molim vas navedite svoje ime i prezime, mobitel i kontakt mail. Svi prijavljeni će dobiti mail s dodatnim naputcima što je potrebno donijeti na radionicu.

Ciklus radionica: Žensko pleme

Ciklus radionica Žensko pleme je ideja koju sam dugo razvijala i kuhala. Radi se o jednoj od rijetkih stvari koja mi se uporno vraćala u misli, meditacije i snove i nije mi dala mira. Danas je ta ideja postala projekt, poziv i potreba srca koju slijedim.
Radionice su namijenjene svim ženama bez obzira na godine, vjeru, porijeklo, iskustvo i znanje, obrazovanje i posao, uloge, vrline i mane, talente, prošlost, uspjehe i padove… Dakle, žene svih veličina tijela, svih ritmova srca i svih boja duše su dobrodošle.

Na radionicama ćemo kroz različite teme, područja, pristupe i metode istraživati što znači biti žena i što znači pripadati i biti podržana i prihvaćena od strane svog ženskog plemena.
Radionice su otvorenog tipa, ali broj sudionica je ograničen.
Za sve zainteresirane žene, s vremenom postoji i mogućnost otvaranja procesne grupe „Žensko pleme“ koja bi bila zatvorenog tipa kako bi se unutar grupe stvorila povezanost i povjerenje za još dublje i intimnije istraživanje vlastitih unutarnjih prostora.
Puno je slojeva za skinuti, ladica za otvoriti, paučine za počistiti, priča za otkriti, munja za izbaciti, osmijeha i suza za osloboditi, ljubavi dati i primiti. Na radionicama se otvara prostor za istraživanje, približavanje, otpuštanje i prihvaćanje, te oslobađanje i življenje Žene u sebi uz međusobnu podršku iscijeljujuće energije ženskog plemena.

Dobro došle!

25. siječnja 2014. od 10 do 14:00 sati

Prva slika žene koju smo dobili je slika one “ženske figure” koja nas je hranila i bila uz nas tijekom odrastanja. Najčešće se radi o majci, ali može biti i baka, sestra, teta ili udomiteljica i sl. Upravo smo prvo od te žene naučili što znači biti žena.

Ako na trenutak zastanete i zamislite sliku vaše majke/hraniteljice kao ženskog bića te ju promatrate samo kao ženu, što vidite?

To je osoba koja je imala najjači utjecaj na vaš osobni razvoj, kao i na razvoj vas kao žene.

Što ste sve naučili od nje?
Kakav je bio njezin odnos prema vlastitom tijelu, senzualnosti i seksualnosti, kreativnosti, snazi, sigurnosti, moći, ranjivosti, bijesu? Koliki joj je bio kapacitet za davanje i primanje ljubavi? Je li se mogla slobodno izražavat, je li imala osjećaj intuicije, samopouzdanje, volju? Kakav je bio njezin odnos prema duhovnosti i Bogu? Je li zapinjala u krivnju, strahove i stid? Koje i kakve uloge je preuzimala, kako se nosila s problemima i kakav joj je bio stav prema životu? Kakav je bio njezin duh? Je li slobodno živjela Ženu u sebi?

To je žena od koje smo preuzeli mnoge obrasce. Ujedno, i društvo u kojem živimo nametnulo nam je svoju sliku kakve trebamo biti kao žene. U toj šumi vjerovanja, očekivanja i obaveza, kako znamo tko smo? Bilo da smo prema društvenim vrijednostima poslušne ili buntovne, kako znamo tko je žena u nama? Što je čini sretnom, mirnom, voljenom, snažnom, ispunjenom? Što je hrani, odmara, inspirira? Kakav je duh žene u vama? Pa čak i ako to znamo, dozvoljavamo li si da je živimo potpuno slobodno i punim plućima?

Na radionici ćemo, uz međusobno podržavajuću i iscjeljujuću energiju ženskog plemena, istražiti kroz tijelo i osjećaje vaš odnos prema ovim temama. Također, na radionici ćemo istražiti koju sliku, imidž ili vjerovanje je potrebno otpustiti, što je potrebno transformirati, a što prihvatiti i iscijeliti kako bismo se približili našoj stvarnoj prirodi i ženi u nama.

Nitko nas ne može naučiti kako biti žena ili kako pripadati ženskom plemenu, ali vaše tijelo, srce i vaš duh posjeduju znanje i znaju odgovor na to pitanje. To su izvori u nama koje, kroz rad na sebi, tek trebamo otkriti, a kroz ovu radionicu za to vam se i pruža prilika.

Radionice su kombinacija mog iskustva, znanja i intuicije i mogu uključivati predavanja i iskustvene vježbe, emocionalne i energetske vježbe, core tjelesne vježbe, vježbe disanja, ples, kreativno izražavanje, meditacije, regresije, bubnjanje i slično.

Na radionicu je potrebno doći u udobnoj i slojevitoj odjeći, a s obzirom da se nalazimo u sportskoj dvorani za koju je potrebna preobuka, možete ponijeti vlastite patike/papuče ili se koristiti postojećim papučama koje se nalaze u dvorani. Ukoliko želite ponesite si bocu vode ili neke druge vama drage tekućine, a ako ste zimogrozni, dekica će vam dobro doći.

Voditeljica: Ivana Plačko,
tjelesno orijentirana integrativna terapeutkinja u Centru osobne moći

Cijena: 200 kn

Kad: subota 25. siječnja 2014. od 10 do 14:00 sati

Lokacija: Dvorana Olimp, Centar osobne moći, Prolaz J. Leovića 13 (kružni tok, preko puta Interspara, ulaz sa stražnje strane – od strane Doma zdravlja Drava)

Prijave: molim sve zainteresirane da se prijave ili na mail: placko.ivana@gmail.com ili na mob: 091 642 6240. Prijave na facebook događaju ne smatraju se službenima bez dodatne potvrde.

Broj sudionica je ograničen, a rok za prijavu je utorak 21.01.2014.

Prilikom prijave molim vas navedite svoje ime i prezime, mobitel i kontakt mail. Svi prijavljeni će dobiti mail s dodatnim naputcima što je potrebno donijeti na radionicu.


O ciklusu radionica:

Ciklus radionica Žensko pleme je ideja koju sam dugo razvijala i kuhala. Radi se o jednoj od rijetkih stvari koja mi se uporno vraćala u misli, meditacije i snove i nije mi dala mira. Danas je ta ideja postala projekt, poziv i potreba srca koju slijedim.

Radionice su namijenjene svim ženama bez obzira na godine, vjeru, porijeklo, iskustvo i znanje, obrazovanje i posao, uloge, vrline i mane, talente, prošlost, uspjehe i padove… Dakle, žene svih veličina tijela, svih ritmova srca i svih boja duše su dobrodošle.

Na radionicama ćemo kroz različite teme, područja, pristupe i metode istraživati što znači biti žena i što znači pripadati i biti podržana i prihvaćena od strane svog ženskog plemena.
Radionice su otvorenog tipa, ali broj sudionica je ograničen.
Za sve zainteresirane žene, s vremenom postoji i mogućnost otvaranja procesne grupe „Žensko pleme“ koja bi bila zatvorenog tipa kako bi se unutar grupe stvorila povezanost i povjerenje za još dublje i intimnije istraživanje vlastitih unutarnjih prostora.

Ako ste žena, onda već pripadate ženskom plemenu, bez obzira znate li, želite li ili osjećate li to ili ne. Vaša duša ima žensko tijelo i sve što doživljavate, osjećate i mislite, proživljavate upravo kroz to žensko tijelo. Ali, naše tijelo nije jedini aspekt koji nas čini ženom. Postoje vjerovanja, uloge, imidži, ideje koje smo dobili od društva i naslijedili od roditelja i predaka. Neka su lagana, ispunjavajuća, oslobađajuća i zapravo prirodna, a neka su ograničavajuća, postiđujuća, okrivljavajuća i teška. Osim toga, u svakoj osobi postoje arhetipske muške i ženske energije, koje mogu biti u ravnoteži i biti podržavajući i stalan izvor snage, ili u potpunoj neravnoteži i kaosu što remeti mir i sreću u našem životu. Postoje različiti elementi svijesti; maske i uloge, „niže ja“ ili naša sjena, i „više ja“ ili naša esencija koji utječu na nas i svjesno i nesvjesno nas oblikuju kao žene. Ujedno, određene emocije (strah, krivnja i stid) negativno utječu na našu žensku energiju i uopće na naše cjelokupno zdravlje.

Puno je slojeva za skinuti, ladica za otvoriti, paučine za počistiti, priča za otkriti, munja za izbaciti, osmijeha i suza za osloboditi, ljubavi dati i primiti. Na radionicama se otvara prostor za istraživanje, približavanje, otpuštanje i prihvaćanje, te oslobađanje i življenje Žene u sebi uz međusobnu podršku iscjeljujuće energije ženskog plemena.

Dobrodošli!

S obzirom da je u našoj županiji velik broj nezaposlenih osoba, često nam se događa da ljudi koji su se našli u teškim emocionalnim i psihološkim razdobljima života žele doći na naše radionice, ali nisu u mogućnosti, jer nemaju materijalnih mogućnosti.

S obzirom na to, odlučili smo ponuditi svoje znanje i vještine kroz javni rad.

Program javnog rada je namijenjen ljudima koji su nezaposleni, a osjećaju se depresivno i teško izlaze na kraj sa svojim emocijama.

Program se sastoji od radionica s različitim temama:

1. Uvodna radionica

Radionica na kojoj će biti predstavljen integrativan pristup rada na osobnosti pojedinca. Integrirajući tijelo, emocije, misli i duh možemo promijeniti našu stvarnost i vidjeti kakva je veza između onoga što nam se trenutno događa u životu i onoga što su naša nesvjesna uvjerenja.

2. Koncept uzemljenja, promatrač, kritički roditelj, unutrašnje dijete…

Na ovoj ćemo radionici dati osnovne alate za daljnji rad na sebi. Da bi mogli gledati u sebe, moramo naučiti u što gledati. Školovani će glazbenik odmah čuti krivu notu. Svjesna osoba će brže uočiti zašto nešto čini i s čim je to povezano.

Kritički roditelj, unutarnje dijete, lažno ja – samo su neki termini koji se koriste kako bi opisali različite dijelove nas. Ako smo ih svjesni, možemo preuzeti odgovornost za te dijelove i iz uloge promatrača birati kojim putem dalje tako da ne činimo stvari zato što nas nesvjesno vodi, nego zato što želimo i biramo takav život.

3. Utjecaj bioenergetskih vjezbi na depresiju

Radionica na kojoj ljudi mogu čuti osnove Lowenove bioenergetike (oblik tjelesnog vježbanja kroz koji se nakupljene negativne emocije prazne putem ekspresije emocija) i iskustveno osjetiti utjecaj bioenergetskih vježbi na svoje trenutno psihofizičko stanje.

4. Transformacija osjećaja nemoći u osobnu moć pomoću pokreta i tjelesno orijentirane psihoterapije

Radionica na kojoj ljudi mogu otkriti što ih gura u osjećaj nemoći, i koji tjelesni pokreti i oblici gibanja pomažu da iz osjećaja nemoći uđu u osjećaj moći.

5. Kako je moja emocionalna zrelost povezana sa nemogućnošću pronalaska posla?

Emocionalna zrelost je sposobnost da se pobrinemo za svoje emocije i preuzmemo odgovornost za svoj život. Ako nam je tijelo slabo i nepokretno, ono ne podržava našu psihu da izađe iz začaranog kruga i ne podržava emocionalno sazrijevanje. Ako pokrenemo tijelo, pokreću se i nove ideje, kreativnost i energija. Određenim vježbama možemo pokrenuti emocionalno sazrijevanje i tako preuzeti odgovornost za svoj život.

6. Samopoštovanje, samopouzdanje, samosvijest i omnipotencija

Da bi uopće razvili kreativnost i ekspresivnost na svim razinama našega bića, treba nam uvid u to tko smo i koliko se prihvaćamo u obliku u kojem jesmo. Koliko značimo sami sebi uvelike nas određuje u našim odnosima, odlukama i djelovanju kroz život. Kroz ovu radionicu nam se pruža uvid u pojam tko smo samima sebi i za što smo sposobni te kolika je naša snaga i moć u svijetu koji nas okružuje.

7. Granice

Na ovoj ćemo radionici govoriti o tome što nam znače granice u kontaktu s drugim ljudima. Istražiti ćemo i dati odgovore na pitanja kakve one mogu biti, zašto su takve kakve jesu, što možemo napraviti da se osjećamo sigurnije unutar njih i kako se granice postavljaju. Iskustveno ćemo proći kroz vježbe koje će nam pomoći da osvijestimo naše vlastite granice.

8., 9. i 10. Wilheim Reich i teorija 5 karakternih obrana

Wilheim Reich i kasnije Aleksandar Lowen, John Pierakos i čitava struja tjelesno orijentiranih psihoterapeuta su kroz svoju praksu primijetili da ljudi koji dolaze na psihoterapiju sa sličnim problemima imaju sličnu tjelesnu građu.

Kako naše tijelo progovara kad se nađemo u stresnim situacijama poput razgovora za posao s budućim poslodavcem i kako se na vizualan način (putem tijela) što bolje i sigurnije prezentirati, saznat ćete na ovom nizu radionica na kojima ćemo proći kroz 5 karaktera i njihovih obrana. Otkriti ćemo zašto i kad su nastale, kako i kada se javljaju u našoj svakodnevici i što možemo učiniti da ne živimo život iz obrane nego život iz sadašnjeg trenutka.

Radionice će se održavati u Dvorani Olimp, Prolaz J. Leovića 13 (Kružni tok kod Interspara).

Datumi za novi – drugi ciklus radionica su:

  1. 16.02.
  2. 02.03.
  3. 16.03.
  4. 06.04.
  5. 27.04.
  6. 04.05.
  7. 18.05.
  8. 01.06.

08.06.
22.06.

 1. 29.06.
 2. 06.07.

Novi termin radionica je od 14:00 do 18:30 sati.

Na radionicu možete ponijeti: papuče, ugodnu odjeću, bilježnicu za pisanje, vodu.

Predbilježbe i upiti na: udruga.intuita@gmail.com

Subota 09.11.2013. od 10 do 13.30 sati

Saznajte zašto većina nas na pitanje „Kako si?“ sa smješkom odgovara „Dobro.“ premda je istina vrlo često sasvim drugačija i ono što stvarno osjećamo u sebi, ne izrazimo. To naša maska i uloga koju igramo, po naučenom automatizmu odgovara za nas, štiti nas od drugih ali i od sebe samih.

Maska je vanjski sloj osobnosti – lice koje pokazujemo svijetu (nježna majka, strogi ali pravedni šef, sve pametni filozof, zabavljač u društvu, posebna umjetnica, uspješna i snažna osoba itd).

Maska je ono što mislimo da bi trebali biti da bi nas drugi prihvatili i voljeli.

Držanje te idealne slike nas udaljava od prihvaćanja sebe, od stvarnog kontakta sa sobom i drugim ljudima. To je štit koji nosimo kako bi smo udovoljavali, kontrolirali ili držali druge na udaljenosti. Cijena koju plaćamo je odsječenost od vlastitog unutrašnjeg izvora, našeg stvarnog, spontanog Ja, pozitivnog i negativnog, te iskrenog odnosa sa sobom i okolinom.

Na radionici ćemo istraživati masku i ostale dijelove naše osobnosti. Raditi ćemo na njenom osvještavanju i razumijevanju gdje je nastala i čemu nam služi. Kroz iskustvene vježbe istraživati ćemo načine kako je transformirati kako bi što više postali svoji i autentični, te bili otvoreniji za stvarni kontakt sa sobom i ljudima.

Voditelji radionice: Ivana Plačko i Dane Cvijanović

Kad: Subota 09.11.2013. od 10 do 13.30 sati

Gdje: Dvorana Olimp, Centar osobne moći, Prolaz J. Leovića 13 (kružni tok, preko puta Interspara, ulaz sa stražnje strane – od strane Doma zdravlja Drava)

Cijena: 150 kn

Dođite u udobnoj odjeći, jer ćemo raditi i s tijelom.

Informacije i prijave molim najkasnije do četvrtka 07.11.
Ivana Plačko
Tel: 091 642 6240
ili
placko.ivana@gmail.com

Ne želim sada o tome razgovarati. Ne želim dolaziti kod tebe majko svaki dan. Ne odgovara mi da me zoveš u 10 navečer. Ne hvala, nisam zainteresiran za vaš proizvod. Ne želim ponovo slušati istu priču. Neću ostati prekovremeno. Ne želim se seksati večeras. Ne mogu ti pomoći oko čuvanja djece.

Da li ste ikad poželjeli izgovoriti ove rečenice? Da li ste ih ikad izgovorili? Kako ste se osjećali? Da li ste bili ok sa sobom ili vas je “oprala” krivnja? Da li se u vašoj obitelji za “neću” “išlo u zatvor”, a za “ne mogu” išlo u bolnicu? Da li ste imali pravo na svoje “ne” kao djeca? Da li danas imate pravo reći “ne” ili klimate glavom i govorite “da da” i samom sebi ne vjerujete da to činite, ali si ipak ne možete pomoći? Smrznete li se i ne možete djelovati kako bi se zaštitili kad je vaš integritet ugrožen? Znate li kad treba otići iz odnosa koji je za vas nepovoljan? Dozvoljavate li da vas maltretira šef na poslu kako ne bi dobili otkaz?

Mijenjate li svoje ponašanje da vas drugi ne bi odbacili, kritizirali, ponizili ili da se ne bi morali sresti s nečijom ljutnjom? Odnosno, mijenjate li svoje ponašanje da bi se osjećali zaštićeno, voljeno i prihvaćeno? Smatrate li “samopožrtvovnost” vrlinom i imate li strah da ćete nekoga povrijediti? To jasno govori da su vam granice oštećene.

Oštećene granice nam ne daju pravo na to da kažemo što želimo, a što ne želimo. Nismo sposobni reći NE tamo gdje je to potrebno i ne možemo izraziti što nam je prihvatljivo, a što nije. Na ovoj radionici istraživat ćemo vlastite granice, tj. našu (ne)sposobnost da kažemo NE, odnosno DA. Istraživati ćemo gdje je korijen toga. Što je to što nas blokira i kako strah, sram i krivnja imaju veze s tim. Kako nam to uvjetuje život. Kako to prihvatiti i, na kraju, ponuditi mapu po kojoj se možete kretati da bi to promijenili.

Voditelji radionice: Ivana Plačko i Dane Cvijanović
Kad: subota 07.rujna 2013. godine od 10:00 do 13:30 sati
Gdje: Dvorana Olimp, Centar osobne moći, Prolaz J. Leovića 13 (kružni tok, preko puta Interšpara, ulaz sa stražnje strane – od strane Doma zdravlja Drava)
Cijena: 150,00 Kn

Informacije i prijave molim najkasnije do 05. rujna 2013. godine
Ivana Plačko 091 642 6240 ili placko.ivana@gmail.com

Najbitniji odnos koji imate je onaj prema sebi samom. Vi ste osoba s kojom ćete provesti ostatak života. Pa kako zvuči da taj odnos bude pun ljubavi? Iluzorno? Znate li kako se uopće odnosite prema sebi?

Najraširenija bolest današnjice je mržnja prema sebi. Ako Vam ovo zvuči pregrubo, pogledajte u svoj život. Možda to ne nazivate tako. Provjerite svakodnevni odnos prema vlastitom tijelu. Zlostavljate li ga prejedanjem, dijetama, neaktivnošću, tjeranjem da izdržava neprirodan položaj po nekoliko sati na dan, ignoriranjem manjih ili većih zdravstvenih problema? Zvuči li Vam to kao ljubav prema sebi?

Možda pušite, jedete slatko, zanemarujete najosnovnije tjelesne potrebe za zrakom, hranom, vodom i odmorom. Osjećate gađenje ili u najmanju ruku neprihvaćanje određenih dijelova tijela (guzica mi je prevelika, grudi premale, prevelik trbuh ili nos, preslabe noge ili nejaka leđa)? Što si još govorite?

Kako se odnosite prema vlastitim osjećajima? Ljutite se na svoju ranjivost, oštro kritizirate svoju nesavršenost, odbacujete svoj strah, negirate tugu, skrivate svoje potrebe, želje i snove? Osjećate li sram zbog sebe i svojih postupaka? Da li je to ljubav prema sebi?

Prelazite li preko sebe da bi udovoljili drugima? Koje misli prolaze Vašim umom? Glup sam, ne vrijedim, slab sam, ružan, nije to za mene …? Možda ne vidite mržnju u ovim ponašanjima, mislima i emocijama i možda to nazivate slabim samopoštovanjem ili nedostatkom samopouzdanja. Možda čak smatrate da ste realni. Kako god to nazvali, to sigurno nije ljubav prema sebi.

Na ovoj radionici kroz iskustvene vježbe možete istraživati kako sve volite i ne volite sebe na fizičkoj, emotivnoj i mentalnoj razini. Otkrivat ćemo uzroke ovakvog ponašanja i njegove posljedice. Što nas sprečava da Ovdje i Sad volimo sebe upravo takvima kakvi jesmo. I, najvažnije od svega, ponudit ćemo Vam novo iskustvo i drugačije načine odnosa prema sebi.

Možda to bude početak doživotne ljubavi. Ljubavi prema sebi. Ujedno će i Vaša okolina profitirati od toga. Kad ispunite vlastito srce ljubavlju, ona će se početi prelijevati na sve oko Vas. Širit ćete ljubav, a možda toga nećete niti biti svjesni.

Voditelji radionice: Ivana Plačko i Dane Cvijanović
Kad: subota 6.7. od 10 do 13.30 sati
Gdje: Dvorana Olimp, Centar osobne moći, Prolaz J. Leovića 13 (kružni tok, preko puta Interspara, ulaz sa stražnje strane – od strane Doma zdravlja Drava)
Cijena: 150 kn

Informacije i prijave najkasnije do četvrtka 4.07.
Ivana Plačko 091 642 6240 ili
placko.ivana@gmail.com

Pozivamo Vas na prvi ples 5Ritmova u Osijeku u 2013. godini. Sezonu će otvoriti već najavljeni gost učitelj Thierry François iz Francuske. Nadam se da ćemo mu u velikom broju pokazati kako pleše slavonsko pleme…

Često dok mi negdje plešemo danju, negdje neki drugi ljudi plešu noću. Mi ćemo se susresti s tim danom danju, a završit ćemo ga s noći.

Tako je i na plesnom podiju, koncept dualnosti na suprotne strane gleda kao na dio cjeline, kao što su noć i dan dvije strane jedne planete ili mjeseca ili kao što su yin i yang. Mi idemo naprijed s obje naše strane i s našim centrom. Ovo je poziv da se nastavimo kretati iz našeg centra pokreta i da istražimo vlastite granice.

Na primjer, ako sam sramežljiva osoba, kako izgleda druga strana mene u pokretu bez osude ili kritike, samo osjećanja. Možemo li plesati kroz to, bez „ili“ već u kontinuumu izbora?

Radionica je otvorena kako za početnike, tako i za iskusne plesače 5Ritmova. Jedino što trebate je tijelo koje diše, udobna odjeća u kojoj se možete nesputano kretati i znojiti, boca vode i znatiželja. Molim vas da se prijavite najkasnije do petka 18.01.

Osoba za kontakt:
Ime i prezime: Ivana Plačko
Telefon ili email adresa: 091/642 6240 placko.ivana@gmail.com

Cijena: 200kn; studenti 100kn; plesači iz drugih gradova 80kn

Voditelj radionice: Thierry François je glumac i Gestalt terapeut iz Francuske. 5ritmova prakticira od 2002. godine u Francuskoj i diljem Europe. Postepeno je slijedio svoj put te je u Americi kao učenik Gabrielle Roth i sam postao učitelj 5Ritmova. On je energičan i entuzijastičan učitelj, koji djeli svoju strast s lakoćom, humorom i kreativnošću. Za plesnu radionicu osigurali smo prevoditelja na hrvatski. Više o Thierryu možete pročitati na ovom linku.

Vrijeme između Božića i Nove godine idealno je vrijeme za iskorak iz starog i korak u novo. Vrijeme je za podvlačenje crte i zbrajanje. Jesmo li ostvarili vlastite želje i ciljeve koje smo si zadali? Jesmo li tamo gdje smo maštali da ćemo biti? Jesmo li sretni s tim gdje jesmo u ovome trenutku?

Kako je to završiti još jednu godinu, mjesec, tjedan, dan, posao, odmor, radost, tugu, strast? Kakav je osjećaj zatvarati započeta poglavlja kako bi se otvorio prostor za nove početke, nove strasti, tuge, radosti, odmore, poslove, dane, tjedne, mjesece – za još jednu godinu?

Pogled unazad na sve nas različito djeluje. Promatranje uspjeha, neuspjeha i samog putovanja do mjesta gdje jesmo izaziva emocije. Neke su nam drage, a neke nisu. Neki pobjegnu u sutra da se ne moraju suočiti s danas, a neki ostaju u jučer da ne susretnu sutra.

Radionica „KORAK – ZIMA 2012“ namijenjena je svima koji žele istražiti kako se nose sa završavanjem i započinjanjem, s nečim starim i novim, s otpuštanjem i prihvaćanjem.

Osvijestite gdje ste sa svojim završetcima i početcima. Ima li iza vas puno „repova“ i nedovršenih priča? Koliko ste novih priča odlučili ne započeti? Koliko je nedovršenih dijelova vašeg života zauzelo mjesto novim iskustvima?

Radionica će se održati u subotu 29.12.2012. u Dvorani Olimp, P. J. Leovića 13 u Osijeku, od 9:00 do 19:00 sati, s pauzom za ručak od 13:30 do 15.

Vrijeme: subota 17. studeni 2012. od 12 do 15h
Mjesto: Dvorana Olimp, Centar osobne moći, Prolaz J. Leovića 13, (kružni tok, preko puta Žita, ulaz sa stražnje strane –  od strane Doma zdravlja Drava)
Cijena: 125kn; studenti 100kn; plesači iz drugih gradova 80kn

«Kada nema neprijatelja iznutra, neprijatelji izvana te ne mogu povrijediti.» Afrička poslovica

Moj je posao, više od svega, pomagati ljudima da prihvate dijelove sebe koji su nesavršeni i bolni te da ih, ako je potrebno, mijenjaju, bez napora i prisile. To je zadatak u kojem cijelo vrijeme balansiramo između krajnosti forsiranja / samokažnjavanja i ugađanja / popuštanja sebi.

Pitanje je:  sad i ovdje, ove sekunde dok ovo čitam, čak i ako se apsolutno ništa na meni i u meni više nikad ne promijeni – zaslužujem li ljubav, volim li sebe potpuno i bez zadrške? Ne mislim na narcisoidnu, ja-pa-ja «ljubav» , nego stvarno toplo prihvaćanje, bez uspoređivanja s drugima koji su bolji ili gori, bez planova za poboljšanjem. Ljubav kakvu bismo željeli primiti od onih koji su nam najvažniji.

Dok god ne ispunimo sami tu potrebu za prihvaćanjem i ljubavlju, čekat ćemo idealnog partnera, prijatelja, posao, putovanje… da popuni tu prazninu.

Na ovoj ćemo radionici koristeći mapu 5Ritmova istraživati priče o ljubavi koje postoje u našim tijelima, pronalaziti dijelove gdje nam je teško voljeti sebe  i dozvoliti da naša tijela to izraze i otpuste.

5Ritmova su plesna metoda koja vas ne uči koracima ni koreografijama, nego nudi put do otkrivanja autentičnog plesača u vama. Da biste plesali Ritmove, nije vam potrebno nikakvo predznanje, plesno iskustvo ili kondicija, samo znatiželja i spremnost da se pokrenete, udobna odjeća i boca vode za piće.

Informacije i prijave: Ivana Plačko 091 642 6240,  osijek@corenesa.com
Voditeljica: Enesa Mahić je tjelesno-orjentirani psihoterapeut i učiteljica 5Ritmova s višegodišnjim iskustvo u individualnom i grupnom radu. Više o Enesi i metodi 5Ritmova na www.corenesa.com

Molimo vas da se obavezno prijavite najkasnije do četvrtka 15.11.2012. godine.

1. – 2. prosinca 2012. od 10 do 18 sati, Centar osobne moći, dvorana Olimp, Prolaz J. Leovića 13 (kružni tok, preko puta Žita)

Želite li iz korijena mijenjati svoj život ili želite raditi na sebi integrativnim pristupom (spoj konvencionalnog i alternativnog rada s tijelom, emocijama i psihom)?

U školi Centra za integrativni razvoj kroz 4 godine modularnog rada (5 x 4dana) prvo u Osijeku, a zatim u Zagrebu, možete identificirati i tumačiti zašto vam se određene situacije ponavljaju u životu, raditi na onome što želite promjeniti u sebi, u odnosu s partnerom i okolinom. Ujedno, možete naučiti kako preuzeti odgovornost i moć za sebe, kako razviti svoju kreativnost i potencijale te kako si dati slobodu izražavanja emocija.

Uz podršku terapeuta te uz predavanja, zadaće, grupne i individualne iskustvene vježbe, možete otkriti tko ste vi u svojoj biti i kreirati slobodan, autentičan i sretan život. Više o školi možete pogledati na www.cir.hr

Centar osobne moći u suradnji s Centrom za integrativni razvoj iz Zagreba organizira Uvodnu vikend radionicu u Osijeku, u subotu i nedjelju 1. – 2. prosinca od 10 do 18 sati, s pauzom za ručak. Cijena radionice je 100 eura, a za polaznike koji uplate akontaciju do 20. studenog, cijena je 80 eura. Prijave za radionicu su obavezne.

Ova radionica se preporuča svima koji žele upisati četverogodišnju školu Centra za integrativni razvoj ili žele cjelovito iskustvo rada na sebi kroz teoriju i praksu.

SADRŽAJ RADIONICE

 • Pregled karakternih struktura
 • Predosobno, osobno i nadosobno – mapa svijesti
 • Uvod u psihodinamiku
 • Core Energetics vježbe, uvod u tjelesno orijentiranu psihoterapiju
 • Upoznavanje sustava čakri
 • Stvaranje energetskog kontakta
 • Srčana veza i meditacija
 • Uzemljavanje – grounding

Za prijave na radionicu i sve dodatne informacije molimo vas da se javite na mail: udruga.intuita@gmail.com ili bilo kojem terapeutu centra;
Gorana 091 1726 6198,
Ivana 091 642 6240
Siniša 091 518 3897